tiistai 28. heinäkuuta 2009

KERRANKI MIUL HYVVEE TUURII....


ELIS MIUN NETTINE ON TUASSIISA TERVE. Miun poikain se nettitohtoori pisti siihen jonku ison möökkysen jos kauhiist piuhoi, kyllä hää vissii ne kaik saip kiinni ko alkos toimii vaik kyl mie vähäaikoo miätin jot mishis ne kaik upotettaa ko tuntus vaajot hää ne sinne survo. Jot iha ei viä noossuna piikki pinnalle.
Si hää miul sanos jot ny helli ja paijjoo sitä jot ei hajjoo uuvestaa enne jooluu. Pittää kuulemma sinneasti kestää. Mitä työ uattelette oiskoha se lupavus jostakkii vai kiusooko poika vanahaa äiteesä.
REINELLE OIKKE SUUR KIITOS KO HÄÄ TÄNNE INVOO PIST. MIUL KAUHII HÄTÄ KO LUULI JOT MÄNNEE VAIK VIIKKOLOIT ENNEKO PIÄSEN KONNEELLE. hITTILÄÄNE MIE SAIN IHAN VIEROOTUSOIREJOO. eILÖS PIT MÄNNÄ NUKKUMAA JO 24 AIKOO SIIS MIE.
Mut tännää myö miun tummankommeen kanssa kurvaasinki mein mökille. Juu ol kuulkee taas niin ihaana päivä jot mie uon suanna ulkoilimatainnutuksen. Ihan pintaki saip värrii vaihteheks.
Sen mie kyl sanon jot koht tarvihee karttaa ko sinne männee. Jottain tuttuva viä pilkistää kaiken alta jot se on vissii ukon tekemä mökki mut ympäristö nii muuttunt jot sitä en ennee miekä tunnista. Hää tänäskesän on tehnä sen siä mitä myö ei kymmenesä vuuvessa suatu tehtyy.
Ny on tulluna ahettuu ruokoo sellaasta tahtiva massuu jot mie kulen ko patarumpun kokosajan.
Tännää syötii herkkuperunii ja sen kanssa kauhii läjä roikkupihvilöit kastikkeesa hauvutettuu.
Jälkkäriks vein niin suuren munkkipossun jo 6 henkilöltä jäip syömäti pualet. Oli pellin kokoonen.
Eiles myö syötii nuapurissa pitsoo nii jot silloki rutas napa. Tää kuulkee alkaap olla jo vähän niiko vaarallista. Miult koht pettää tuo masunahan alle asennettu verkkonen ko nii piukeena kulen.
Mie täsä senverran kuluutan aikoo jot loppuu tuo kilipailu tuolt Monaakosta ja piästää nukkumaa.
Oli tännää sellääne kivä päivä vaik nuit kipusii en piässykkää iha karkuu. Mut en mie ny sitä hirviäst jaksant murehtii. Tosin ko oltii kotimatkal soitti ukko ja kysy jot jiätiinko myä sinne
pijemmäks aikoo. Noo mie lohuutin jot ollaa jo Mäntsälän kohil jot pia tullaa kottii.
Hyvä päivä tännää ja huomist en murehi etukättee. Antaa heposen murehtii sil on isompi piä.
ALLOHAMOORA minnuu kolaht ne kotiilot iha nuppiva myöte. Ois niiko miulle sopiva harrastus. Ei tarvihe murehtii rikkinääsest hissilöis eikä ois tekemisen puutetta täsä ko melekee kököötän koton. Jot harkinnassa on jopa iso akvaarijokkii ois tiijossa. Se tarkottaa jot ukkova pittää alakaa pehmittämmää. Mie kyl halluun sellaasen tai kaks jotka kasvaat kaikkein suurimmiksi. Hyvä mie eikö en uo yhtikäs vaikutuksille altis kih, hih, hih.
Morosein kaikil Pirre

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Tiedotus Pirreltä

Elikkä Reine täällä ja Pirre langan päässä antamassa ohjeita. Kone sanoi kuulemma sopimuksen irti ja sopimuksen solmija ei ihan heti pääse paikalle. Kuulemma hengissä on vain tulostin.

Eli pieni tauko ja paluu heti kun mahdollista.

torstai 23. heinäkuuta 2009

EHEIII...EEEN MIE PELEKÄÄ PIIKKILÖIT.


Juu ei viäkä oo tulluna otettuu sitäs jääkkäkooristuspiikkivä. Mie uon nii suamaton.
EHEIII...eeen mie pelekää piikkilöit. On niit tulluna mones muovos viimoaikoin suatua. Mie en vaa oo jaksant lompuuttaa tonne terkkariin.
Mut ny on vissii pakko ko miun isovarpi on ruven peitosa ja vaikuttoo silt jot sen alle ois pesinnä jottain. Ei se kauhiis satu mut joteski hämmää.
Hittilääne jos se alkaap märkivä nii mitä mie si tien? Mut jos tuo rup pittee irrottoo nii hirvaa sekkii. On täsä miättimistä iha kottarpeheks.
Mie viikol soittammaa miun pojjaalle jot mitä hälle kuuluu. HITSI hää sanos jot onki minniin kans Sartiinissa. Missähä sekkii on? Ja just olliit kävelemäsä jottain vuorpolokuu. Jo hyö olliit nopijoita pakko myöntee. Enkä mie ies tienny mittää koko reisusta. Ei senpualee eivätten hekkää viä viikko aikaasemmin.
Sit plikka soitti alkuviikost jot kokasäiliijö on syht täännä. Noo sunnuntakina hää soittiki jot on iha täännä. Ja mie vaihteheks ehtin tyhjentäjjää. Noo ol sil eerolalla päivystäjä ja hää lupas muanantakille tyhjennyksen. Mie soittammaa plikalle jot riukuva käättöö jot huomenna tulloo aato.
Hitsi muanantakuamuna pujelin soip 5.30 (aatelkaa miul) ja siä lokakuski sannoo jot ei mahu ko vast tiistakina. Mie si soittammaa toiselle elis sinne ommoo paikkakuntaa ja hää lupas jot saap saman päivän. Mie si soitin plikalle jot tyhjentäävät munantakina iltapäiväl. Plikka soittaap 17 aikoo jot viäkö ne tekköö töi ko ei uo viä käännä. Sano jot olis hyvä tietää ko on nii täys jot hää on jo kauhont 3 ämpärrii pois jot ei tuu yl vessaa. Heil ol tulluna ylläätysviarahii. Kaik ol kyl komennettu ulos pissille. Mie uuvestaa soitin ja kuski sanos jot juur ollaa mänös mein mökille.
Nii kauhiist on mökillä olluna porukkata jot ei tää säilijö oo tallasee tottunt. Hih mie ja ukko siihe ollaa niiko enimmäksee tarpehemme tehneet. Ny on mökillä olluna 3-7 henkee useimmiten.
Ei se uo hätä ko oppii kurkistammaa ain vällee sinne säilijjöö jot misä männää.
Mie en valita mut uon jootunna viikon sisällä syömää 3 opijaatia kipuloihi jot uon saanna nukuttua. Hittiläine ja KELENKELE jot minnuu alkaap ahistaa tää kipune. Se viep voima ja mittää ei si kykene tekkee. Onneks miun plikan loma koht loppuu jot suan ies siivoojan paikalle.
Nuapuri sano tulevasa sunnuntaiksi kottii. Ihanoo mie piäsen uamukohveelle. Meil nii tylysät aumupisulenkit ko ei nuapuri uo koton.
Hitsi jot kolmiokirjat lopetti niihe mystiikkasarjojen tejon. Miul ois olluna nii makia aihe tiijossa.
Mie kuulkee viimoviikol piätin jot ny on koiruuven aika piästä mahanalusen takkulois. Ai jot miks niiku en aikaasemmin? Se kuulkee vuatii kauhiin valmistelun. Ens vessan lattijalle tyyny, miun takapualt varte. Si lukulasit käjen ulottuville. Sakset ne sellaaset kampaajien ohennussakset ja harja siihen vieree. Si kylymää kastettu pyyhe pöntön piälle. Si uuvestaa kans viä ylös ja hätäpisulle. Ja vejä vessa, pistä kans alas ja pyyhe siihe piälle. Si tulloo se toiseks vaikee osio. Ehei koiran kuhtumine vaa miun piäsy sinne lattijalle tyynyn piälle. Se kuulkee onki taitolaji. Toine käs pytyn piällä ja toine ottoo tukkee mein suihkutoolista ja siin mie hivutan ihtiäin lattijata kohen. Aikamoine pammaaus kuuluup ko mie loput 20 senttivä ain puttoon sinne alas.
Täsä kohen ko uon siin tyynysen piällä alankuhtua karvasta siält misä hää kulloki on. Useimite hää on männy karkuu ommaa pettiisä. Ko viehko iän ei auta nii mie huuvan sit nii jot kitapurje läpättää. Viiniub koiruus suapuu ukon tuoman. Si hänet pittää viä kellistää siihe lattijalle. No mie sain sen mahanalusen kyl harjattuu mut kauhiist pyyhin hikkee ohtalta siihe pyyhkeeseen. Ol koiruuvella vaihteheks kauhiast hilsettäkkii jot mie hälle uon antanna sapuskan joukosa ny niit possun kylkisiivui.
Sen mie sanon jot se kaikkein vaikein onki si tuos ylösnoosemine. Mie en voi männä polvillee enkä ies kyykkysee. Jot ponnista si siit yllös onki sellaane temppu jot hattuva nostan kuka senki tekköö. Jos niiko painaa nii pali ko mie ja omistaa viä kauhiin miärän näit miseliinei ympär roppaa.
Jokoha tul kaik valitukset kerrottuva? Jos jottain unhoottu nii ei varmast haittoo kettää.
Miun pittää männä viemää karvast pihalle viä yötarpehillee.
Moroonen ja naatitaa on luvanna ensiikolla aarinkoakin eteläsuomee.
Pirre

perjantai 17. heinäkuuta 2009

KYL ELÄMÄ O IHANOO....


......ainaski jollekkii. Miulki eiles muutaman tunnin. Juu myö oltiiki vaihteheks mualla. Ny vaa mein nuapurin.
Perskule jot ol kuuma ajjoo sinne tai enhä mie sitä ajant vaa miun Tummakommee kuski. Hikkee pukas vaa lopus kiitost ko myö suatii nii ihanoo juustolihapiirast jo kiäl ol männä mukan. Si myö aikamme jooruttii siin ulkon ja lähettii uimoo.
Ol kuulkee nii ihanoo kävellä siin kunnon hiakasa. Iha ol pehmost jalan alla. Mie siä pooltuntiva ihtiäin lijootin ja si uattelin rannasa käävä. Kele jot mie olin tyhmä. Oisin vaa olt vejessä nii kaik hyvin va ei miul EI. Mie miun isonvarpuulin potkaasin kivvee ja halakesha se ko makkara rillissä. Helskatti jot tul verta. Papuurinenuliinoo siihes kiärin ja si kenkä jalakaa ja mänöks mökille minnuu paikkoomaa. Ol vuotanna kenkää sit verta jot iha näätti kauhiilt.
Tummakommee sanos jot aikas on syvä toi halakeema ja on kuulemma palakii siit poissa. Myö
siihe tumppuva pistettii.
Si myö iha vaihteheks syätii ny makkaroo rillattii tai paistettii. Män siinä muutakkii hyvvee ihas kiitettäväst. Mie mänin ulos keinusee makkoomaa niiko rookalevol. Kuski makas sisällä ko puarman kelleet hänt kiusos. Nuapur pit miulle seuroo.
Si puhistettii jalka uuvestaa ja sijottii ja lähettii ajamaa kottii. Apoteekin ja kauppasen kautta. Ol viärä resehti mukan (mius ko ol kyse) jot en si suanna sit ukon liäkettä. Jot kottii ja perkuleen riepu ol tuassiisa veres. Noo män vaihtoo.
Si mie yöl poltin miun roppuset vaihteheks. Miks tosa varikolla yökauvet yks raktoorin piru pörrää. Ko vaa pörräis vaa jokas kerta ko se perruuttaa nii kauhii piipitys. Mie olin jo männä pual kolomen aikoo sit äijjää vetämää turpoo. Herraaneaika ei mittää rauhoo ei yö, ei päiväl.
Ko mie tännää herääsin nii vaihoin sitteen toshos varpuu ko ol viäki vuotanna. Si mie soitin tonne terveyskeskuksee iha sisarhentoselle. Fiksui neevoi olis tarpehen. Hää ihas hermostus ko miun jääkkäkooristus ei ollunakkaa ennee voimasa. Vasthan mie sen otin? Mihi tää aika hupajaa.
Äskös käätii apoteekissa ja ny pitäs vaihteheks vaihtaa sije. On niikos veressä. Kuisha kaavan se vuotoo. Ei sitä ennee voi ompellakkaa ko on jo toistvuorokaatta siit vahinkosta.
Noo enköhä mie henkii jiä ko en tähäskää asti uo tään enempi kuallu. Mut ny miun kävelemine si onki metkoo. Polovet sattuu ja viä pittää varroo totas vasenta varpii. Hihihiii...vaik ei minnuu sillos naarata ko mie sil konkkoon.
Oikkes mukavoo pyhhee kaikil ja äläkää ihiänne polttako aarinkosa.
Pirre

tiistai 14. heinäkuuta 2009

KIESUS MIE EN UOKKA OLLUNA TIÄLLÄ AIKOOHI


EIKKÄ SYY SIIHE UO OLLUNA AINAKKAA LIIJAS AARINKOS.
Suamattomuutta ilimassa luulen mie. Mitähä tärkijjää on jiännä kertomati.
Ainakkii mein naaruterapijarehvit Reinen kanssa.
Hyvä jot myö ei joovuttu polliisilaitokselle jot nii ol kovat juttuset.
Myökö siin innostuttii miettimmää murharaketiijjaa ko mie uon sitä kauhiast pohtinna. Ja sit intoonnuin kertommaa kuis mie uon sen niiko suunnitelt (kirjoo varte, huom!) nii nuapuripöövän ukon korva alkos kuulkee lepattammaa mein suuntaa. Si ko hää läht nii Reine loihemmaa jot suap nähä onko koppalakkiset koht mein kimpussa. No eivätten onneks si tulleet.
Mut iha ol kauhiin haaskaa rupatella ko siin si unhottuu nää kottooset asjat. Mielki niikos leppee.
Omppu tual kirjuutti jot hää ois suanna äkkilähön kottoo jos ois niiko valitellut kirvellyy. Juu nii miun ukkoki jos hää muutes oiski terve. Vaa ko ei piäse mihiskää iliman minnuu nii suap si assuu koton. Ei si onneks olluna pissitulehustakkaa. Sano hoitsu sisar valakoone jot jos niiko näit ukkoin vaivoi jot tilloo aika liäkärille ko tulloot lomiltaa. Ny ei oteta ko nää hätävaivaaset. Hajin mie si niit kurpikkeja pillereit hänelle. Ei nii kiva uo juosta vähäsvällee pisulla.
Laavantakina mie vaihteheks kärvähin ja soitin mein huoltomiähel. Pit lähtä viemää karvast ulos mut hissi RIKKI...KELE. Mie hälle jot koiruus kussoo koht kinttuloille ja mie en tuassiisa pysty kiipiämmää nuit rappusii iestaas. Ja jos mie koiruuven juoksuutan 4 kerrosta alaspäikkee nii kyl hää jo matkal rappusii kusasoo. Si kahottii vormuuloitte tappelu paalupaikoit ja silvällee ol hissiki suatu kuntoo. Miun on pakko piästä alakertaa iha pakko. Mein hissi on vähintää kerranviikossa kuallu ja vällee 2-3 kertoo. Täält aluveelta en halluu pois ko miun nuapur assuu tiällä ja mie en hänest luavu.
Hääki män mualle jot uamukohveet on jiännä vaihteheks vällii. Se vähäs ottaa koville pakko myöntee.
Tännää mie olinki miun Tummankommeen kanssa mein mökillä. Mäntii kahtommaa mitä plikka on suanna aikaaseks ja onha hää. Rakentant vaikka mitä. Sano jot mieluummin hakkaa naaloja lankkuloihi ko tekköö ruokoo. Häne tekemäsä on kuulemma nii kauheet jot poijjaatki on jo siskoosa kaivanneet. Tekköö hyvvee ruokoo. Noo tännää mei Tummakommee tek sapuskat ja hyvvee ol jot myö kaik otettii ruokalepooset ko nii ol tääsinäine olo. Hitsi massu ko patarumpu ikkää. Oikiast tää reissu pit tehä eiles vaa ko sato nii jot mein mökin pihallaki ol lammikot ja se jo on tosharvinaasta. Ves ko lirisöö pikaasee hiekan läp normaalist.
Olkoha viä jottain...hym!... ei ny tuu miälee.
Mut terkkusii kaikille ja uotellaa jot kyl se aarinko viä paistoo...mie uson nii.
Pirre