perjantai 12. helmikuuta 2010

PISSII SE KO MANNEKEN IKKÄÄ....!



Jaa, ah ei uo tulluna käätyy näilkä sivusil. Ei uo olluna mittee kirjoottamista ja ei ain viihtis välittaaka niist kipusist. Tallesaha ne ovatten.
Noo hampi on ny entist ehompi ko suatii valahamiksi. Viä pitäs tilata aeka ko nuit muit pitäs kahtoo jot eivätten iha lähe käpälämäkkee.
Juu tuohos kuvvaa liittyy iha juttuki. Sen kuulin miun nuapurilta ko häne ystävääsä epsanjasta sen kirjootti.
Ol ukko uamulla herännä ja männy silimät ristisessä kohvetta keittään. Kuato si kuppisee ko ol valamis ja kiänty hetkooseks selin jottain hakijaksee. Ol silimäsä puottoo ko kuppi ol tyhjä.
Ei hää sitä pöövälle olluna kuatanna. Si hää siihes vettäpisti ja siinhä olkii reikä. Myöhemmi selviski si jot hein kisu kunnon Ainstain olki haistant jot kuapin ylähyllyllä ol häne herkkuva ja tehty yöllä nii kaavan töit jot ol sen suanna suihisa. Olliit vaa papurikiäreet lattijalla. Siin ol si kolhint kupposee reijän.
Si mie ko oon yhen luokan pöljä nii viimo saunareisul olin sen ainokaisen tissin (rintasyöpä vei sen toisen) polttaa. Hätäsee pit miettivä jot mikä appuu. Noo kylymee vettä ol sankossa ja siin se kaaha nii mie sen tisun siihes pistin. Jot helepotti. Siin myö si nuapurin kanssa naarettii ko ol nii koomist tääki mut ei onneks olluna muit näkemäsä. Hullunha se miuta ois pitännä. Vaa ei kai ois palajoo erehtynnä.
Mie en uo palajo ulkon käännä ko siä lummee hukkuu. Nii on kovvoo tarpova jot henkitys iha salapoo. Ko viä on pakkast enämpi ko kolome astetta nii mie yskin miun keehkoin pihalle. On ne muuteski tuassiisa tukos. Jokatalavine rieso tää kauhii yskä. Mie munanantakina mään liäkärille nii pittee suaha kortisoonikuuri jot helepottaa. Kyl astmaki on vaikii taati.
Miun kevennyksest ei uo täsäsmännessä mittää ko mie en uo jaksant kahtoo mitä suuhuin uon tunkenna. Iha on kiitettäväst kaikkee männy. Kyl se on pakko myöntee jot mie uon heikko luanne.
Ei miul mittää kummempoo uo sattunt ja enhä mie ies muista ko en missää kää.
Koittakee kestää kyl se viä kevätki tulloo jahka nää lumsatehet loppuu. On tulossa huomenis lissee sano siäsetä.
Terkkusii ja pallaillaa jos asjaa tulloo.
Pirre