torstai 23. heinäkuuta 2009

EHEIII...EEEN MIE PELEKÄÄ PIIKKILÖIT.


Juu ei viäkä oo tulluna otettuu sitäs jääkkäkooristuspiikkivä. Mie uon nii suamaton.
EHEIII...eeen mie pelekää piikkilöit. On niit tulluna mones muovos viimoaikoin suatua. Mie en vaa oo jaksant lompuuttaa tonne terkkariin.
Mut ny on vissii pakko ko miun isovarpi on ruven peitosa ja vaikuttoo silt jot sen alle ois pesinnä jottain. Ei se kauhiis satu mut joteski hämmää.
Hittilääne jos se alkaap märkivä nii mitä mie si tien? Mut jos tuo rup pittee irrottoo nii hirvaa sekkii. On täsä miättimistä iha kottarpeheks.
Mie viikol soittammaa miun pojjaalle jot mitä hälle kuuluu. HITSI hää sanos jot onki minniin kans Sartiinissa. Missähä sekkii on? Ja just olliit kävelemäsä jottain vuorpolokuu. Jo hyö olliit nopijoita pakko myöntee. Enkä mie ies tienny mittää koko reisusta. Ei senpualee eivätten hekkää viä viikko aikaasemmin.
Sit plikka soitti alkuviikost jot kokasäiliijö on syht täännä. Noo sunnuntakina hää soittiki jot on iha täännä. Ja mie vaihteheks ehtin tyhjentäjjää. Noo ol sil eerolalla päivystäjä ja hää lupas muanantakille tyhjennyksen. Mie soittammaa plikalle jot riukuva käättöö jot huomenna tulloo aato.
Hitsi muanantakuamuna pujelin soip 5.30 (aatelkaa miul) ja siä lokakuski sannoo jot ei mahu ko vast tiistakina. Mie si soittammaa toiselle elis sinne ommoo paikkakuntaa ja hää lupas jot saap saman päivän. Mie si soitin plikalle jot tyhjentäävät munantakina iltapäiväl. Plikka soittaap 17 aikoo jot viäkö ne tekköö töi ko ei uo viä käännä. Sano jot olis hyvä tietää ko on nii täys jot hää on jo kauhont 3 ämpärrii pois jot ei tuu yl vessaa. Heil ol tulluna ylläätysviarahii. Kaik ol kyl komennettu ulos pissille. Mie uuvestaa soitin ja kuski sanos jot juur ollaa mänös mein mökille.
Nii kauhiist on mökillä olluna porukkata jot ei tää säilijö oo tallasee tottunt. Hih mie ja ukko siihe ollaa niiko enimmäksee tarpehemme tehneet. Ny on mökillä olluna 3-7 henkee useimmiten.
Ei se uo hätä ko oppii kurkistammaa ain vällee sinne säilijjöö jot misä männää.
Mie en valita mut uon jootunna viikon sisällä syömää 3 opijaatia kipuloihi jot uon saanna nukuttua. Hittiläine ja KELENKELE jot minnuu alkaap ahistaa tää kipune. Se viep voima ja mittää ei si kykene tekkee. Onneks miun plikan loma koht loppuu jot suan ies siivoojan paikalle.
Nuapuri sano tulevasa sunnuntaiksi kottii. Ihanoo mie piäsen uamukohveelle. Meil nii tylysät aumupisulenkit ko ei nuapuri uo koton.
Hitsi jot kolmiokirjat lopetti niihe mystiikkasarjojen tejon. Miul ois olluna nii makia aihe tiijossa.
Mie kuulkee viimoviikol piätin jot ny on koiruuven aika piästä mahanalusen takkulois. Ai jot miks niiku en aikaasemmin? Se kuulkee vuatii kauhiin valmistelun. Ens vessan lattijalle tyyny, miun takapualt varte. Si lukulasit käjen ulottuville. Sakset ne sellaaset kampaajien ohennussakset ja harja siihen vieree. Si kylymää kastettu pyyhe pöntön piälle. Si uuvestaa kans viä ylös ja hätäpisulle. Ja vejä vessa, pistä kans alas ja pyyhe siihe piälle. Si tulloo se toiseks vaikee osio. Ehei koiran kuhtumine vaa miun piäsy sinne lattijalle tyynyn piälle. Se kuulkee onki taitolaji. Toine käs pytyn piällä ja toine ottoo tukkee mein suihkutoolista ja siin mie hivutan ihtiäin lattijata kohen. Aikamoine pammaaus kuuluup ko mie loput 20 senttivä ain puttoon sinne alas.
Täsä kohen ko uon siin tyynysen piällä alankuhtua karvasta siält misä hää kulloki on. Useimite hää on männy karkuu ommaa pettiisä. Ko viehko iän ei auta nii mie huuvan sit nii jot kitapurje läpättää. Viiniub koiruus suapuu ukon tuoman. Si hänet pittää viä kellistää siihe lattijalle. No mie sain sen mahanalusen kyl harjattuu mut kauhiist pyyhin hikkee ohtalta siihe pyyhkeeseen. Ol koiruuvella vaihteheks kauhiast hilsettäkkii jot mie hälle uon antanna sapuskan joukosa ny niit possun kylkisiivui.
Sen mie sanon jot se kaikkein vaikein onki si tuos ylösnoosemine. Mie en voi männä polvillee enkä ies kyykkysee. Jot ponnista si siit yllös onki sellaane temppu jot hattuva nostan kuka senki tekköö. Jos niiko painaa nii pali ko mie ja omistaa viä kauhiin miärän näit miseliinei ympär roppaa.
Jokoha tul kaik valitukset kerrottuva? Jos jottain unhoottu nii ei varmast haittoo kettää.
Miun pittää männä viemää karvast pihalle viä yötarpehillee.
Moroonen ja naatitaa on luvanna ensiikolla aarinkoakin eteläsuomee.
Pirre

Ei kommentteja: