torstai 22. huhtikuuta 2010

JÖSSES, EI VOI MUUTA SANNOO....


......mie uon iha kuallu. Kokonaa. Siä hampiliäkärillä jootusin laakkoomaa parkertoo. Ei se siihe jiä ko viä pitäs aika suaha ja nuo kaik tarkistoo. Jottain onkelmii siä viäki on.
Jossakii vaiheessa si miun kilppuri ultrattii ja saman on pysynnä jot ei tarvihe sitäkää ennee kytätä.
Si mie ukon käätin liäkätillä ko pittee suaha lähete sinne neerolookille. Nuit liäkkeitä pitte rukata. Hää on olluna väsy, ei ruokahalluu ja si kuatuup vällee. Yks ilta sit kehtas pyörtyy ja arvatkee kuka säikähti. Juu iha oikkee miehä tietty. Pit pittee molemmilla koprilla sytämestä kiin jot ei karkuu laakannu.
Miulla onki si olluna nii hirvehii kipusii jot mikkää liäke ei auta. Nää kipuset onki sit seläs ja perslihaksissa (sano läskissä). Mie mänen het liäkärille tuonne sairaalan päivystyksee ko suan
hommattuu meil sen ukon hoitajan. Molemmat mukulat ovatten työelämäsä. Ja mie pelekään jot nappaavatten akan sissää. Yöt onki si olluna iha kamalii ko kokosajan pittee juosta vessassa ja ei millää kykenis kävelee. Si mie seison tosa matkan varrel yhel jalal ja johoski asentoo kiäntynnä. Uottelen jot vintis valakenis ja kipu hellittäs ja en kuatus enne ko piäsen pöntö piälle istuksimmaa.
Vällee tekis miäl luovuttaa ja lähtee ehtimmää sitä aarinkoo. Jos se sit alakas tänneki risukassoo paistammaa.
Poika tekköö muuttova ko on ny löötännä jonkilaisen asunnon. Ja on kuulemma ostant aatonki. Piäsee töihi ja muuvallekki tarpeheitte mukkaa.
Kamalinta täsä kipuloissa on se ko ei kyjenne ollee tiällä konneella. Ei voi istuu, ei seistä eikä maatakkaa ko yhes asennossa. Ole siin ny si illoone.
Kesäki vissii tulloo mut millaane ko se helkutan tuhkapilvi sotkee asjoi.
Sitäs näkkyy uolellessa Pirre

Ei kommentteja: