tiistai 14. heinäkuuta 2009

KIESUS MIE EN UOKKA OLLUNA TIÄLLÄ AIKOOHI


EIKKÄ SYY SIIHE UO OLLUNA AINAKKAA LIIJAS AARINKOS.
Suamattomuutta ilimassa luulen mie. Mitähä tärkijjää on jiännä kertomati.
Ainakkii mein naaruterapijarehvit Reinen kanssa.
Hyvä jot myö ei joovuttu polliisilaitokselle jot nii ol kovat juttuset.
Myökö siin innostuttii miettimmää murharaketiijjaa ko mie uon sitä kauhiast pohtinna. Ja sit intoonnuin kertommaa kuis mie uon sen niiko suunnitelt (kirjoo varte, huom!) nii nuapuripöövän ukon korva alkos kuulkee lepattammaa mein suuntaa. Si ko hää läht nii Reine loihemmaa jot suap nähä onko koppalakkiset koht mein kimpussa. No eivätten onneks si tulleet.
Mut iha ol kauhiin haaskaa rupatella ko siin si unhottuu nää kottooset asjat. Mielki niikos leppee.
Omppu tual kirjuutti jot hää ois suanna äkkilähön kottoo jos ois niiko valitellut kirvellyy. Juu nii miun ukkoki jos hää muutes oiski terve. Vaa ko ei piäse mihiskää iliman minnuu nii suap si assuu koton. Ei si onneks olluna pissitulehustakkaa. Sano hoitsu sisar valakoone jot jos niiko näit ukkoin vaivoi jot tilloo aika liäkärille ko tulloot lomiltaa. Ny ei oteta ko nää hätävaivaaset. Hajin mie si niit kurpikkeja pillereit hänelle. Ei nii kiva uo juosta vähäsvällee pisulla.
Laavantakina mie vaihteheks kärvähin ja soitin mein huoltomiähel. Pit lähtä viemää karvast ulos mut hissi RIKKI...KELE. Mie hälle jot koiruus kussoo koht kinttuloille ja mie en tuassiisa pysty kiipiämmää nuit rappusii iestaas. Ja jos mie koiruuven juoksuutan 4 kerrosta alaspäikkee nii kyl hää jo matkal rappusii kusasoo. Si kahottii vormuuloitte tappelu paalupaikoit ja silvällee ol hissiki suatu kuntoo. Miun on pakko piästä alakertaa iha pakko. Mein hissi on vähintää kerranviikossa kuallu ja vällee 2-3 kertoo. Täält aluveelta en halluu pois ko miun nuapur assuu tiällä ja mie en hänest luavu.
Hääki män mualle jot uamukohveet on jiännä vaihteheks vällii. Se vähäs ottaa koville pakko myöntee.
Tännää mie olinki miun Tummankommeen kanssa mein mökillä. Mäntii kahtommaa mitä plikka on suanna aikaaseks ja onha hää. Rakentant vaikka mitä. Sano jot mieluummin hakkaa naaloja lankkuloihi ko tekköö ruokoo. Häne tekemäsä on kuulemma nii kauheet jot poijjaatki on jo siskoosa kaivanneet. Tekköö hyvvee ruokoo. Noo tännää mei Tummakommee tek sapuskat ja hyvvee ol jot myö kaik otettii ruokalepooset ko nii ol tääsinäine olo. Hitsi massu ko patarumpu ikkää. Oikiast tää reissu pit tehä eiles vaa ko sato nii jot mein mökin pihallaki ol lammikot ja se jo on tosharvinaasta. Ves ko lirisöö pikaasee hiekan läp normaalist.
Olkoha viä jottain...hym!... ei ny tuu miälee.
Mut terkkusii kaikille ja uotellaa jot kyl se aarinko viä paistoo...mie uson nii.
Pirre

Ei kommentteja: