perjantai 21. elokuuta 2009

PUNNATTU ON.......iha liälärin toimest. Ny si tilataa aika sinne sisarhento valakoselle. Mie un sopint liäkärin kanssa jot kään 2 viikon vällee puntaarisa ja viän sen rookavihon mukkaa. Kahotaa si kuis akan kääp.
Noo mihis mie si jäin viimeks. Juu mein piti miun tummakommeen kans eellisviikon tiistakina lähtä nuapurin mualle. Vaa mie erehyin soittammaa hoitsulle tost nokan märkäruvest ja tulki liäkäraika nopiaa. No tää min kuski si miut siä käätti ja tul antipijjootit ja salavat tohos nennuu ja viä piäsin sinne keehkokuvviiki.
Si myö sinne mualle lähettii kaappasen kautta. Ihan ol vaihteheks oikee nami ruokakeikka. Myö ain ko käävää nuil reissuloil vähä hemmotellaa ihtiämme hyväl sapuskal. Ko miun kommee kuski on viä hyvä ruokoo tekemää nii myö suahaa kiäl vejessä kahtella viärestä ko nämit herkut valamistuu. Si syyvää nii jot ei liikkehelle piästä. Ny mie nii innokkaast uotin pihvilöit jot iskin huarukan pystyy sammoo aikoo ko hää miun laataselle ol sitä pistämäsä. Juu reikä tul häne kättee pakko myöntee.
Si ko myö istuksittii pihal nii nuapur heitteli koiruuksille, ol pari kelpii, paalova nii ansolla miun kuski saip iha kesel nuamää tennispallon. Hää sanoski jot alkaap nää reisut käävä henken piälle näköjää. Olkii huul turvoksisa muutaman päivän.
Miekö si piäsin kottii ni kuulin jot miun ukko ol si kuatunna. KELE tää olki si viimone reisu jot ny on si se kotmiäs ain hommattava ko ollaa usiampi tunti reisussa. Ol pikkulilli musta ja rantehet vaihteheks kipiät.
Tämäsviikon muanantakina olki ukol liäkär. Mie joovun ain mukkaa ko hää männee ko ei mittää muista mitä siä sanotaa. Ny tul kokkeita ja miun kuski ol ny pöörätuolityöntäjän jot piästii lap-ralle. Si kottii ja apoteekkii.
Tää mein päivä alkos aika ikäväst muuteski. Mie nimittäin herääsin vähäsenne kellon pirinää paskanhajjuu. Se tarkoottaa ain sitä jot karvsel onkelmii. Juuh pisit ol kylppärin lattijalla ja paskat etteisen oven iessä. Ol hiukka ripulii ja kovemp ol männy häne kitusii. Hullu ol syännä paskasa. Noo matto rullalle ja partsille. Ja perskuta si hää oksens sen kaiken ol kuulkee tää paskalla hööstetty oksu kauhiin hajust. Mie yhen huonon rotteepyyhkeen uhraasin ja heitin roskii.
Ko meit tultii sinne liäkärrii hakemaa nii hää män pulahuttamaa olkkarin matolle. Toine pyyhe kehhii ja märkä pyyhe senpiälle jot ehin sen paremmin siivoomaa ko tullaa takas kottii.
Het ko mie aakasin mein oven hais nii kauhiist jot tiesin mel oleevan katasroovin. PERSKELE miun kaks tyynyvä, petauspatja ja lakanat ol oksussa. Tyynyt ja patja lähti roskii. Ja lakaanat ja tyynyliinat pesukonneeseen. Kauhii tuuletus käynnissä ja viä yhet oksut pyyhin parvekkeen laattijalta. Sihe mie jo uhraasin vanhan t-paijjan. Tappijota petauspatja, 2 tyynyvä, 3 pyyhettä ja t-paita. Ja miun polovet ol niin kipiät jotta iänee huusin ko tultii kaappasest kottii. Nopiaa 2 volttareenii kitusii ja het sänkysee eli sohvalle.
tiistaki ja keskiviikko män potiessa mie ja koiruus. Torstakina miul liäkär si uamulla ja koiruuvella päivällä. Kuski heitti miutki liäkärrii ko kävelemine ol nii vaikiaa. Koiruus myö viätii 13 aikoo ja mie metästin hänelt pissii vanhal kattilalla sitäsenne. Ko hää sitä ihtijää lutkuttis alvariisa. Toiseksee ontus vaihteheks takajalakaasa jot olikos tuassiisa joku kyns hajalla.
Hitto ei siä olluna kyns vaa ko liäkär ajo jalast karvat nii olki yks varvas tospaksun. Hää arveli jot joko jäntehet on suanna siipeesä tai si on murtunna uloin varpin nivel. Jalka pakettii ja ko olki se pissionkelma sit virtsaputken tulehus nii tul antipijoottia ja kipuliaketta. Kiäre pittää uusiva 4-5 päivän vällein. Ja ei sua rasittaa jalakaa 4 viikkoo. Pakko sanua jot kyl meit ny kojelellaa ja kovemmalla käjellä. HUH!
Onneks ies nuapuri tul kottii jot piäsee uamukohveelle keselpäivää. Tännää mie siä kuulin ratosta sen marseljenpojjaan cumulusten laalaman ja itkuha miult piäs. On nii ihana ja mussiikki männöö iha sytämee ast.
Muutes täsä vaa ollaa niiko iha oltu vaa. Mieki enempi niiko reporankan ja ottant levon kannalta.
Pirre.
ps. Miks mie en sua noit vällei toho tekstii vaik millail yrittäsin?

Ei kommentteja: