keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Jäläki junasa kutes aena...........
2011 on tuassiinsa alkanut eli vaihtunna vuos täsä lorvetijessa.Noo hyvvee alakanutta vuan kaikillen jotka minnuu joskus käävätten helssoomasa.Mitähä mie ny ennee muistankaa ko nii on aikoo viimo kerrast ko tiällä kirjuuttelin. Elossaha myö viä ollaa jot ei senpualee haittaa. Ja nii kauva ko kippuu tuntoo nii vissii pysytääki.Kyl mie kuulkee sil Härpättimellä uon liikkunna vähäs jokapualel ja nii on olluna ihanoo. Kelen talavi vaa tul vällii tahi siis nää lumhankiset. Ei mittää jakkoo männä Härpäkkeellä mihiskää.

Miul vaihettii tavalline rollikkakkii sellaasee reumaimmeisten rollikkaa. Siin on pijikkeet käsvarsille jot ei jiä painoo nii palajon nuihe poloviin piälle. Mut ei nekkää ny liiku hankesa jot melekee vuan uon kojin sisällä. Hitsi ko ei nuapurriikaa taho piästä.Miun ukkoin kanssa käätii si siä neerolookil ja samanlaasilla ohjehilla männää viä etiäpäin. Häne piäsärkyy ihmeltetii ja miärättii si se kuvvii. Hyä sen yhistiit sinne syäpiksen kuvvii ni ei tarvihe kahtkertoo männä ko se on jo varattunt sinne joolukuulle. Siä myö käätii si viimosen kerran siis syöpälinikalla. Ei ennee tarvihe männä ko hää on si julistettu sen osalt terveheks. Eli jo vuos takaaperiha hää ol terve vaa tää ol niiko tarkistukse tarkistu. SYÖPÄ ON TOJELLA OTTANT RITOLAT. Noo se onki si se ainuu hyvä uutine tai ainaski melekee.

Mie kävääsin si siäKirurkisel polilinikalla ko miun massus alkos olla melekone mookunen ja ol niiko eppäilyset huavatyräsest vaihteheks. Muil on tää maha halakastunna navast ylpallehen ja siihe on jo kolomekertoo tehtynnä korjaus. Viimosel kerral laittovatten iha verkkosen suojaks.
Taas pullistelloo kele...Se si ultrattii ja nii miul kerrottii jot ei nii mittää löötynnä. Kaipa miul ja terkuan liäkärillä ol vikkoo korviin välis vaa ei haittoo ko tul sielt ies puhtaa papurit.
Kirurkisel olki kauhii remontti alakamasa.

Mie uottelen ny lähetettä sätehelle ko uon istunna jo pualvuotta kipiän piällä. Oikial kankul pittee istuksii ko vasen on nii kauhiin kipiä. Tännää mie kysääsin jot onkos se lähete ies lähtennä. Kele ei olluna ko vast harkinnasa. Hittilääne jos se on etäne ko miul on aikoinaa se rintasyöpäne leikattu nii miehä sua uottaa sitä hoitova ikkuisuuven. Noo liäkärille varattu soittoaikae ens viikolle. Si mie kysääsin jot mänkö se lähete sinne ortopeetille jot suan kaik apuvälineet joit tarvihen. Nii hää ol vaapyytänt konsultaatijoo. Hitti ja ilima erkoisliäkärin laasuntoo en sua taksisetelöit. Tään terkun liäkärin hyvä tojistus ei aattanna. Mie uon liijan terve hein miälest. No mie en kyjene nousoo bussiloihi, en rappusii, jopa jalakäätäväm reenat tuottaa hankalot. Iliman rollikkaa en lähe minneskää, mut kai mie en uo viä nii sairas jot hyö miul niit seteleit antas. Ain ko kään liäkärillä nii suan ne biilirahat kyllä kelalt. Mut kaik kauppareisuset ym on omast pussist pois.

Meil ei si olluna oikiaa jooluakkaa. Mie väsääsin rosollii ko sen tien ain ihte ja si palapaistisen ja niit mukan mäntii poijaan kyyvillä plikan huushollisee viettämmää jooluu. Rokapöötäseehä myä het piästii ja vaik kuis vähä ottais nii ain syäp liikoo. Siin si vajjuutettii mahhoo ja uoteltii joolupukkiva ja olha se heittänt pakettiloit kuusen juurehen. Mie olin jo suanna ommain aikaasemmin eli uuven tiatokonneen. Sen poika miul osti ja asens. Iha ol huisketta ko noorimmat saip pelilöit ja niit sisinne asennettiii ja pellailtii. Kohveitten jäläkee myä lähettii kottii ja mie ko kellahin makkoomaa 19 aikoihi nii seeraava kerran noosin ylös kolomen pintoo seeraavana päivänä. Nii väsynt mie olin ko kokosajan on näit hitsilääsen kipuloit jot hermo männee. Poika viä kävi tapanin söömässä ja siin se joolu sit olki. Mie niit miun herkkuloit viheriäisii kuulii napostelin. Ne kuuluu miun jooluu.

Uusvuas si män ihas raahasessa kahestaa. Kävääsin mie illansuusa nuapurisa kohveella ja ansolla ko eka paakkune poksaht nii koiruus ol het miun kainaloosessa. Hää onki paakkuarkane. Siin si nuapur levitti sohvoo ja hyö koiruuven kanssa siin makoosit koko yön viereksin. Koiruuski ol viekissä ihan raahassa. Hää pentun säikähtänt ko joku pölöjä ol pappaatin heittän jalakoinin. Kyllä meilpäikkee iha kiitettävästi si räiskintää ol.

Iha vissii ny rupiän ruokoo laittammaa jot palaillaa asjaa tuassiisa joskus.

Terkkusii Pirre

Ei kommentteja: