perjantai 26. kesäkuuta 2009

SE SI LOPPUS NY..............

.......LOMA OHI NÄIL NÄKYSILLÄ. Tälviisii ain vällee meil kääp jot tähä jo ollaa totuttu. Joha se män luppaavasti melekee vuorokaaven. Mut si alkoski tapahtummaa jot ei kerint ain peräsä pyssyy.

Myö sinne mökille kurvastii sillo torstakina uamupäivällä. Siä olki jo mein vanahin plikanplikka avokisa kans. Myö tyhyjennettii aato ja lähettii kaappasille tuhloomaa rahhoo herkkusii. (ny iski kaamee näläkä) Ja kyl niit si olki oikke kauhiast.

Noo se torstaki män iha sujuvast jot ei senpuale hättää ja mieki nukkuusin ihas hyvi ko sain sohovalla kellii tupasessa. Mein minnii ja poikakkii tulliit jo torstakina.

Noo si uattouamuna herreen kohveen tuoksuhun. Hitsi mie olin nukkunna koko yön enkä kertookaa käynt ies pisulla??? Mu si mäninki vaahilla jot ei tulluna kinttusille. Siin myö si hissuksii puuhasteltii ja alettii uottaa plikan perettä.

Mie si olin keittijösä se on osa meint tuppaa, tekemäsä jottain ko ulukoo kuulus minnuu huuvettavan. Mie kiännyin ympär ja olinki si männä polovillein. Siä toivatten ukkova jonk nuama iha veresä. Ol kuatunna vaahilla ja lyönnä nuamasa, kätesä ja viä polovesaki. Mut häne ilime ol se kaikiin pelottavin. Ol kauhiin säikähtänyt mut siin ol sellaasta avuttomuutta jot miul ol työ pyssyy raahallisena. Hää ei niiko tajunt mitä ol tapahtunna.

No myö pojjaan kanssa puhistettii ens veellä nuama ja si sitäs hauvottii mein pakastekatkarapuusilla ko nenäst vuoti verta. Ko suatii se lakkoomaa nii pyyhittii puhistusainehella kaik roskaset pois ja mie ohuven kerroksen laitoin salavaa siihes nuamaa, Vasen pual rikki. Molemmat käjet ol kipiät ko otti niil vastahan. Vasemman kämmenen sormet kaik turpos ja män mustaks samoin kämmenselekä. Oikiast sattus enempi niikos se ranne.

Mie si häl kitusii kipuliäkettä ja si hänet sänkysee pistettii. Silimäklasissa ol kauhii naarpunen ihas kesellä jot meil klasien vaihto uusii. Siit mie uon onnellinen jot se murtunu lonkkane ei hajonna. Sitähä mie enite säikäähin. Tul siihe si plikkaki ja hää ko nuit luit ossoo kahella nii kahto jot eivätten ollehet murtunneet. Nuo polovet myö huomattiiki vast tännää ko en uo nähnä hänt sortsiloissa. Olliit jo ihan kirjaavat ja kummassakkii rupiloit.

No jatku mein loma ja syötihi herkkusii ja siin sivuses poika rakens rappuusille kaitehet jot ei ennee vahinkova sattus.

Ilimat heitti ikäväks pakko sanua. Just ko oltii uattona eka porukka syötetty ja myö pojjaan kanssa rillist herkkusii suatii laataselle. Mie iskin haarukkani makijaan pihviin nii mitää tää tekköö.? Vetta tul ko siit kuuluusast esteerin sellaasest ja kauhiil kiirehellä sapuskat sissee. Iha myö kiitettäväst vaihteeks kastuttihin. Ei nii mittää uutta, harvaase juhannus on osa syännä vessatteessa jot ei yhtikäs meit ihmetyttänt.

Poika ja minnii si lähtivätki jo mittumaarin kotio ko lupas sitä märkee iha kiitettäväst. Ja tulha sitä sajetta vällee. Mut ain rakoset käätettii hyväks. Poijjaat hyppivätten rampoliinil ja plikka osti meil petankin ja sil myö pelattii. Myö vanahemmat akat niiko vastahan nuorempii plikkoi. Ai nii meil vällee vaihtus porukkakkii. Vanahin lapsenlaps avokkisa kans läht kottii ko elukoit pit männä ruokkimaa ja tiistakina tul si nuarempi plikka kaverisa kanssa.

Noo keselviikkova sit se liäkär miul uamulla soitti jo het kaheksan jäläkee niist syöpiksen tuloksist mis ukko käv. Ol verikokkeet olluna suht hyvätm mutta si muute ei hyvä. On ys keehkon oikial puolel oleva imusolmuuke alkant suurentuu. HITSI. No mie en sitä ukolle siin kertonna jot ei mäne loma pilalle enempää. Ko ei nii kauheest niit oirehii uo ni ei viä tehä mittää.

On häl huonoo olloo mut juop huonost ja paljo männee liäkkeitä jot sekkii vaikuttaa. Puole vuuven piästä uuvet kokkeet jos ei mittää erikoist satu. Mie kyl huolestusin pakko myöntee.
Onha tuo ukko väsy ja vällee paleleeki. Uattelin soittaa ja kyssyy jot millaast hoitova jos annetaa se on?

Noo si torstakina ukko oli nii vaisu jot mie hält kysääsin jot halluuko hää kottii? Hää halus. Nii mie si kuhtuusin meil kuskin hakkee ja myö tultii kottii.

Ehin mie viel kuitenki käävä talaviturkin pois heittämäsä ko ol 21,5 veen lämpö. Pakko ol männä ko ol nii kuuma. Jot mein loma ol si viikon pittuine. Kahotaa piästääkö viä sinne uuvestaa ennekö plikan loma loppuu.

Jot mukavata kessee kaikille ja aurinkoist. Suap hiukka sattaaki jot ei kaivot tyhjene.

Pirre

Ei kommentteja: