perjantai 1. toukokuuta 2009

MUALIMAN KIRJAT SEKAASIN...

mummun mussukat par vappuva takaperin. Isot plikat ja pienet poijjaat.

Nii ne mualiman kirjat. Se mökkine si tulloo sinne mökille jahka tää kelrikko loppuup parin viikon piästä. Muute vajjoop sinne muanpovvee koko juttune. Ny si pittee sänkyvä tilata ja niihi patjoloita. Nii kesä suap alkaa iha kummast.

Mökkerö on iha serkkusen mut meil vappaa käättö. Mie maksan sähkön nii ei oo mittää onkelmii. Muuta maksuu siit ei si uokka.

Jaa nii se palovakkuutus on vie tarkistettava jot sekkii on kunnos.

Sit se vahvistus siihe laskusee tul jot mie olin oikiassa ja paljos olinki. Lasku seuroo peräs jahka kerkii. Mie huomenis mään sit ukolle ostammaa sitäs kallist liäkettä mut pittee ottaa siit laskune ko se tojistus on jo siä kelassa. Suap rahat poikkee jos sen hyväksyyvätten. Muutes ukkoki on olluna ny ihas kivas kunnos. Samoin mein koiruus on yhä tevehien kirjoloissa. Miust ei vie tiijä ko mie lopeetan nuo kipuliäkkeet si vast sunnuntakkiina. Nää niit tulehuskipuliäkkehii.

Mein vappune on männy tiirotessa kilipailuja telkusta ja nukuttua ja yhä enempi nukuttua. Mut ei uo rapulaaka senpualee. Mie ny en si rapulaa suakkaa ko en kykene juomoo viinaksii. Miul ei mäne nää kirkkahat alas ja punaviin tekkoo kauhiin nuhan. Valkkarii voip juuva mut sekkii on oltava sitä enempi niiko makijaa jot ei närästä.

Miul käviki kerran nii jot miul ol sellane liäkitys piällä jonka kanssa ei ois suanna juuva mittää. Noo ei muistant ies liäkär varroottaa (ei ollu antipijootti) myö si kesänalkuva vietettihin nuapurin mökillä. En mie juanna ko yhen lasillisen jaa kauhiist mie yrjöö kuhtuusin yöllä. Ol niin maan perkuulen kauhii olo. Juu mie tiijän ny kyl jot siihes suattaap melekee kuolla. Noo mie si myöhemmin kesäl lujin jot tää liäke yhes alkomahoolin kanssa tekkeeki antapusmaise vaikutuksen. Hohhoijaa jot nii tylyst mie si kokkeilin milt se yrjöherran vierailu tuntuup.

Nuapurikkii män mökillee jot mie en ies uamukohveelle piässy. Joteski iha vierootusoirehii olluna pakko myöntee. Kuis mie pärjeen sen kaksviikkosta ko hää männee sinne epsanjaa???

Miun plikka ja poijjaat ja vanahempi plikka avokkisa kanssa ovatten mökillä. Ny onki olluna ihas kivat ilimat jot senpualee on olluna varmaa mukavaa. Rilli kuuman ja muuta sellast.

Nii on tapahtumakööhää olluna tää miun elämä jot ei uo mittää kerrottavvaa jot mie lähen karvast viemää ulos. Eipähä lase kinttuloille.

Täsä teil niiko pyhhiin kunnijaks:


Elä kiireellä immeinen ihtees pilloo,
hermos jos männöö, onko siitä illoo?
Elä pikajunan vauhtii hössötä aina,
päivälläkkii piäs joskus pehkuun paina.
Toppuuta tok tuo tulinen tahti,
kokkeile mittee ois ruokalevon mahti.
Kohta jo huomoot, miten ois sommoo
katkasta virta, antoo hermoille lommoo.

Pirre pirtee

Ei kommentteja: