sunnuntai 31. toukokuuta 2009

NONNII...VIHOIN.......
Siinä hää ny si vihoin on. Uus nimiki hällä on NAVETTA mut se nimi tulloo siit ko plikka kulettaa kottoosa sinne kaik lehemäaiheiset juttusa. Hällä niit on kauhiist. Entine nimihä ol MÖKKERÖ.
Viimeviikkoneha mänki silviisii jot mie tukkaputkela viiletin pankissa siirtämäsä rahhoo jota plikka ol siästännä miun tililöille. Ja si mie kirjoottelin kaapakirjaasen. Nää viä olliit helppoi juttui mut si muuttus vaikiaks ko mie en suanna miun kuskii kiinni. Mite mie tiät piäkaapuntista sinne Nastollaa piäsen ei auoo vaa ei senpualee ajokorrijakkaa. Serkkuplikka jootu männee miehesä kanssa sinne toisee piähe jo uamutuimaa jot tää hiijappimiäs ossoo mökkerön luokke.
Jahka myö plikan kassa hierottii mein nystyrii nii hää kekkas jot häne tyttösä viijää sinne koiruuksien kanssa yöks. Hää si avvoo porttiloit ja kahtoo muut kommervenkit. Nii miun plikkain si torstakina veip hänet sinne mökille. Perjantaina suapu si mökki ja porukka. Ja hyö
viilasiit sen si paikoillensa. Iha on tuassiisa koton. Hää vällee vaa kier mualimmaa eli vietti muutaman vuuven Joutsasa.
Myö si viimemuanantaina käätii vaihteheks ukon kanssa liäkärillä. Vähääse liäkkehii rukattii ja sovittihin seuraava käänti si syssylle. Eihä tää täst kummemmaks muutu. Ny hänel on viä enne juhannusta verkokkeet ja se TT-kuvaus. Si myö lähetääki mökille ja ollaa siä heinäkuun loppuu suakka. Piäseehä siäl poikkee jos oikee hankalaks männee. Mut ukolle se on sama makkooko koton vai mökil. Siä on mukavampaa ko on sisällä viileämpää ko koton. Nykki mittar näättää 27,5 ja joka läp aaki.
Plikka on hommanna sinne kaikenlais toimintaa kute joosammuntoo, ritsoloil ammuntoo kokispulloloihi niihi pualelitran. Ekas osuumast suap tupaakin toisest kohvetta ja kolmannesta tölökin kalajoo. ( ei uo nii heleppoo ko luulis) On lentopalloverkkoo ja koripallokorrii ja si vie petankiiki hommataa. Jot ei aika kää pitkäks nii on si karaokkeeki ja kaikenkarvasii pellei ja lehvoi. Jot iha mukavoo on tiijossa. ( miut hää sano laittavasa laihutuskuurille ja kätköö mehtää kaik herkkuset kartan mukkaa si hakkee yöl ko mie nukun) Tälviisii hää vanahaa äitmuorii kiusoo.
Mieki kurvaasin miun kuskin kanssa eiles mökillä käämäseltää. Vietii sinne yks aurinko tooli ja iso pino lehtilöit ko mie en uo ehtinnä niit lukkee. Eiles yhen jo perruutinki. Ai nii vietiihä myö sinne vanahin plikanplikkaki. Napattii menomatkal kyytisee.
Koiruus makkoo reporankan parvekkeella on viiliämpää ko semmenttilattija. Mie äskö ihtiäin suihkuusessa vilivottelin.
Mie en ny aijjo valittaa mut jos joku löötää jostakkii terevehet polovet nii mie mieluust ottaasin ne käättösee. Mie ehtin si akupunktijosivuloit tietoo ja siä sanottiiki jot näihi polvijuttuihi on suanna kiitettäväst appuu. Mie uattelin si kokkeilla jot ei jiä miettimissee. Jos vaik saiski appuu. Eihä sitä tiijä enneko senki on läpkäännä. Eihä se kukonhelttakaa minnuu auttant ja sekkii tul kärvisteltyy läp. Tost jos löötyy appuu nii mie sinne vien ukonki jot tuo lonkkakipu vähä hellittäs.
Ny on pakko männä vähäksaikoo makkoomaa. Mie sil mökkireisul yskiisin nii kovvoo vaihteheks jot miun kylen lihakset ny kipiät.
Mites työ suatte nuit kuvvii kesel juttuloit. Mie ko viimeks yriitin nii heitti sen kuiteski sinne ylälaitaa. Ja nuoki kuvat män si piällekkäin vaik olliit vierekkäin. On tää ko pittää rustata näit vaik ei ies ossoo.
Terkkusii kaikil jotka viihtiit kahlata näit juttusii.
Pirre

Ei kommentteja: